Susanne
Susanne
Helpende

Susanne

Susanne: "Mijn collega's zijn er altijd voor mij"

Waarom kiezen zorgverleners voor een baan in de zorg? Wat drijft hen? En welke uitdagingen ervaren ze? Verschillende medewerkers van Avoord vertellen over hun baan, hun ambities en de bijzondere dingen die ze meemaken op de werkvloer. Vandaag is Susanne Mathijssen aan het woord. Zij is Helpende bij de appartementen op locatie Kloostergaard.

“Ik zeg altijd: eenmaal een zorghart, altijd een zorghart. Tot 2013 heb ik mijn hele leven in de zorg gewerkt, daarna een hele tijd niet. Dit jaar zijn wij naar Etten-Leur verhuisd en dat vond ik een mooi moment om weer aan de slag te gaan in de zorg. Tijd voor een nieuwe start,” vertelt Susanne enthousiast.

Mijn collega's zijn er altijd voor mij

Warm bad door veel vertrouwen
Susanne gaat verder: “Het is een warm bad waar ik in terechtgekomen ben. De collega’s en bewoners gaven mij direct vertrouwen waardoor het voelde alsof ik hier al jaren werk. Tijdens de eerste dagen dat ik meeliep mocht ik al zorghandelingen uitvoeren zoals steunkousen aandoen. Dat deed mij erg goed: het vertrouwen dat je krijgt van collega’s en bewoners. Soms is het wel eens moeilijk, werken in de zorg. Mijn collega’s staan altijd klaar om erover te praten. Dat lucht vaak al op.”

Nieuwe kansen met opleiding
“In december start ik met de opleiding Helpende plus. Na deze opleiding ben ik ook onder andere bevoegd om medicatie te geven aan bewoners. Ik ben dan minder afhankelijk van andere zorgmedewerkers die dit nu moeten doen. Daar kijk ik erg naar uit.”

Overweeg je een baan in de ouderenzorg? “Niet twijfelen, maar doen!” lacht Susanne. “De dankbaarheid die je van bewoners ontvangt, daar kan niks tegenop.”

Bekijk de hier vacatures.