Sandra
Sandra
Planner

Sandra

"Als Planner is mijn dag nooit hetzelfde. Dat spreekt mij aan"

Waarom kiezen zorgverleners voor een baan in de zorg? Wat drijft hen? En welke uitdagingen ervaren ze? Verschillende medewerkers van Avoord vertellen over hun baan, hun ambities en de bijzondere dingen die ze meemaken op de werkvloer. Vandaag is Sandra Janssen aan het woord. Zij is (flex)planner bij het Centraal planbureau.

“Van oorsprong ben ik Verzorgende IG en in deze periode plande ik ook altijd de diensten van het team in. Toevallig kwam er een plekje vrij bij het planbureau van de organisatie waar ik destijds werkzaam was. Dat leek mij wel wat! Ik werd uitgekozen voor de tijdelijke functie. Nu, 13 jaar later, ben ik nog steeds werkzaam als planner”, vertelt Sandra enthousiast.

Het hebben van een zorghart is een gevoel, dat kun je niet uitleggen

“Als planner is het een voordeel als je een zorgachtergrond hebt vind ik. Je weet in grote lijnen hoe het eraan toe kan gaan op een afdeling en wanneer welk niveau gewenst is tijdens een dienst.

Het is af en toe een hele uitdaging om als planner te zorgen dat alle diensten gevuld worden. Tegenwoordig is de vraag groter dan het aanbod helaasMaar gelukkig wordt er voor de meeste openstaande diensten nog wel de juiste match met een medewerker gevonden. Als dit lukt, geeft dat echt een goed gevoel!”

“Mijn dag is heel afwisselend. Rustig de dag opstarten met een kopje koffie is ook belangrijk”, zegt Sandra lachend. “Iedere werkdag staan wij ’s ochtends vanaf 8.00 uur klaar om de medewerkers te helpen met vragen over de (openstaande) diensten en wij ontvangen de ziekmeldingen. Maar ook geven wij persoonlijke uitleg aan nieuwe flex-medewerkers en plannen wij inwerkdiensten in voor hun. Verder zijn we de gehele dag telefonisch of via de mail in contact met medewerkers, maar ook met uitzendbureaus om de diensten te vullen. Geen dag is hetzelfde!”, vertelt Sandra.

“Het Planbureau is volop in ontwikkeling. Dat is erg leuk maar ook uitdagend. We hebben een leuk team en ik ga met veel plezier naar mijn werk. Wat wil je nog meer?”

Ben je benieuwd naar de vacatures bij Avoord? Bekijk onze vacatures.