Rian
Rian
Assessor en Verpleegkundige

Rian

Rian werkt al 40 jaar in de zorg: ‘Ik kan me een leven zonder Avoord niet voorstellen’

Jezelf blijven ontwikkelen is voor Rian Verdaasdonk (58) het geheim om voldoening te blijven halen uit je werk. De afgelopen veertig jaar heeft ze haar werk in de zorg nooit losgelaten. Ze heeft zichzelf in opleidingstrajecten vastgebeten om een persoonlijke groei te doormaken én om collega’s werkwijs te maken in de zorgwereld. Ze vertelt over de uitdagingen in haar werk en deelt tips voor mensen die twijfelen over werken in de zorg. 

Een hoogtepunt uit haar carrière in de zorg waar ze nog steeds de vruchten van plukt: “Vanuit mijn rol als Verpleegkundige en Assessor ben ik aangewezen te ondersteunen bij een traject van Avoord om assessments dichterbij de medewerkers te brengen. Hoe reageert een cliënt op een handeling van een medewerker? Dat is waardevol om te zien.” 

"Je leert ook veel door naar elkaars handelingen te kijken"

In de zorg leer je van elkaar
De rol van Assessor past Rian goed. “Het is hartstikke leuk om mensen in hun dagelijkse handelingen te ondersteunen. Daar waar zij twijfelen: ‘Doe ik het allemaal wel goed?’, geef ik ze handvatten mee tijdens het toetsen van hun vaardigheden. Je leert ook veel door naar elkaars handelingen te kijken en dat brengt mij ook een stapje verder als verpleegkundige.” Rian vindt het belangrijk dat medewerkers op elk functieniveau op een eenvoudige manier kunnen uitleggen aan een cliënt waarom ze iets doen en waarvoor. “Ik coach ze daarbij. Het gaat erom dat er een samenspel is tussen de zorgmedewerker en degene die ondersteuning nodig heeft. Ik kijk mee hoe iemand iets doet en vervolgens hoe het contact is met degene die zorg nodig hebt.” Rian is trots hoe ze dit vanuit Avoord oppakken. “Dit stimuleert om extra bij te blijven in je eigen vak! Het is een mooie wisselwerking tussen kennis en praktijk.”

"De waardering die je van mensen krijgt is zo waardevol"

Ik kan me een leven zonder Avoord niet voorstellen

Blijven innoveren
Door de jaren heen heeft Rian voortdurend veranderingen binnen de zorgorganisatie meegemaakt. “Ik vind Avoord na al die jaren nog steeds een goede werkgever. Wij gaan met de tijd mee en voeren nieuwe ontwikkelingen op tijd door. De positieve wijze waarop Avoord daarmee omgaat waardeer ik enorm. Ik werk al heel veel jaren met plezier voor deze organisatie. Ik kan me een leven zonder Avoord niet eens voorstellen. Ik werk 32 uur per week en het is gewoon een groot deel van mijn leven.” Aan alle mensen die twijfelen over werken in de zorg tipt Rian: “Meld jezelf aan als zorgondersteuner. De medewerkers van Avoord kunnen een extra handje goed gebruiken en dit is dé manier om in het vak te rollen. De waardering die je van mensen krijgt is zo belangrijk. Je doet het écht voor een glimlach.” 

Samenwerken in de zorg
Werken in de zorg betekent voor Rian samenwerken met collega’s. Het gevoel van saamhorigheid is heel belangrijk. Je staat er nooit alleen voor en kunt altijd terugvallen op een ander. Alleen jij moet om hulp durven vragen als dat nodig is. Maar dat is een leerproces en wisselwerking: ben jij er voor een ander, dan is een ander er ook voor jou!” 

Ben jij ook benieuwd naar het werken in de ouderenzorg? Bekijk hier onze vacatures.