Meike
Meike
Verpleegkundig specialist

Meike

Waarom kiezen zorgverleners voor een baan in de zorg? Wat drijft hen? En welke uitdagingen ervaren ze? Verschillende medewerkers van Avoord vertellen over hun baan, hun ambities en de bijzondere dingen die ze meemaken op de werkvloer. Vandaag is Meike Gobbens aan het woord. Zij is verpleegkundig specialist bij Avoord.

“Tijdens mijn studie Verpleegkunde kwam ik er als snel achter dat ik interesse had in de ouderenzorg. De uitdagingen in de ouderenzorg zijn erg divers waarbij we zowel medische- als zorgproblemen zien. Vanuit daar kwam mijn interesse voor de opleiding tot verpleegkundig specialist. Dat is namelijk een combinatie; je ondersteunt verpleegkundigen en verzorgenden die zorg aan het bed verlenen en je maakt onder andere het behandelplan voor de bewoner”, vertelt Meike enthousiast.

Ik zet me elke dag met veel plezier in om de beste zorg te verlenen voor de bewoners en daarmee ook de familieleden en naasten

De beste behandeling
Ondanks dat Meike ook slecht nieuws brengt aan familie en de naasten, vindt ze het mooi om samen met hen te kijken naar wat de beste behandeling is voor de bewoner. “De juiste behandeling is niet altijd alleen gericht op genezing; kwaliteit van leven is ook een belangrijke afweging. Samen met de familieleden of naasten zoeken we naar de beste behandeling voor de bewoner.

Contact met familie en advies geven
Ook speelt het contact hebben met de familieleden en naasten en hen advies geven een belangrijke rol: “Dementie is geen gemakkelijke ziekte en zorgt vaak voor teleurstellingen bij familieleden en naasten. We zien regelmatig dat bewoners boos kunnen reageren naar hen. Door uitleg te geven over de ziekte en hoe zij het beste met het gedrag om kunnen gaan, probeer ik familie te helpen”, vertelt Meike.

“Ik ben met veel plezier verpleegkundig specialist en ik zet me elke dag in om de beste zorg te verlenen voor de bewoners en daarmee ook de familieleden en naasten.”

Wil je ook werken in de ouderenzorg? Bekijk dan de vacatures of meer verhalen van medewerkers hier.