Marit
Marit
Flexpool

Marit

Waarom kiezen zorgverleners voor een baan in de zorg? Wat drijft hen? En welke uitdagingen ervaren ze? Verschillende zorgmedewerkers van Avoord vertellen over hun baan, hun ambities en de bijzondere dingen die ze meemaken op de werkvloer. Marit werkt in de flexpool van Avoord, naast de stages die ze er doet voor haar opleiding Verpleegkunde. Marit: “Bij Avoord gaat er een wereld voor me open.”

Marit begon twee jaar geleden met haar eerste stage bij Avoord. “Helaas was de stage maar een maand vanwege corona. Dat was eigenlijk te kort. Ik wist nog helemaal niet of ik wel in de zorg wilde werken, want ik was nog maar 16 toen ik mijn studiekeuze maakte.” Daarna ging er een wereld voor haar open. 

Van verlegen meisje tot vrolijk vogeltje

Om zo jong te beginnen met werken in de zorg kan soms best lastig zijn, vindt Marit. “Maar nu voel ik mij helemaal op mijn plek bij Avoord. Ik was heel verlegen en ben helemaal opgebloeid tot het gelukkigste meisje binnen de afdeling.” Waar dat aan te danken is? “De samenwerking met de zusters, fijne collega’s en de goede begeleiding. Ik heb altijd in mijn eigen tempo kunnen werken. Mijn begeleiders schatten me goed in: ik word aangemoedigd wanneer dat nodig is en losgelaten zodra het kan. Als ik ergens onzeker over ben, dan zeggen ze ‘Jij kan dit, Marit’. Dan krijg ik het zelfvertrouwen om het inderdaad zelf te doen. En nu loop ik als een vrolijk vogeltje door de gangen van de zorginstelling.” 

Betrokken leerschool

Naast haar werk studeert Marit Verpleegkunde. “Werken in de flexpool is heel goed te combineren met een voltijd studie. Bij Avoord heb ik de flexibiliteit om naast mijn studie te werken. Als ik een drukke week of belangrijke toets op school heb, dan kan ik een weekendje overslaan om te studeren. Of ik werk korte shifts in de ochtend zodat ik ‘s avonds met vriendinnetjes af kan spreken.” 

Nu ben ik het gelukkigste meisje op de afdeling

Lieve collega’s 

De betrokkenheid van Avoord blijkt niet alleen uit de flexibiliteit: “Ook de collega’s houden altijd een oogje in het zeil. Werken in de zorg is niet per se moeilijk, maar wel emotioneel. Op je negentiende maak je niet vaak mee dat mensen in je omgeving komen te overlijden en dat kan dan best wel een grote impact hebben. Mijn collega’s nemen me in zo’n situatie even apart om erover te praten. Ze zijn echt heel lief.” 

Voor iedereen aan te raden

Volgens Marit is de flexpool een fijne plek om naast je studie in te werken. “Je ontwikkelt een stukje zelfstandigheid door zelf je eigen planning te maken. Zeker voor mijn leeftijdsgenoten raad ik het heel erg aan om bij Avoord in de flexpool te komen werken.”