Maikel
Maikel
Leerling verpleegkundige

Het verhaal van Maikel

“Bij Avoord word je als leerling écht gehoord”


Maikel Kustermans is blij met zijn nieuwe carrièrestap: onlangs is de gedreven medewerker gestart aan de interne opleiding tot Verpleegkundige. Hoewel het in het begin wat onwennig voelt om zich tegenover collega’s in de rol van leerling te verplaatsen, had hij zichzelf geen betere switch durven wensen. Maikel deelt zijn ervaringen, ambities voor de toekomst en neemt twijfels weg bij collega’s die overwegen een carrièrestap te maken binnen Avoord.

Maikel is geen onbekende op het terrein van Avoord. Vijf jaar geleden startte hij zijn carrière als Verzorgende IG om later als vaste nachtdienst zijn steentje bij te dragen binnen onze zorginstelling. Als hij voor zijn gevoel alles heeft meegemaakt en toe is aan een nieuwe uitdaging, komt de vacature van de interne opleiding tot Verpleegkundige precies op het juiste moment voorbij.

Frisse blik

Wat Maikel triggert voor deze opleiding? “Op niveau 3 worden er bepaalde dingen van je verwacht waar je naar handelt. Dat kan al zitten in het uitvoeren van een simpele zorgtaak. Ik werk sinds mijn zestiende in de zorg en op een gegeven moment ken je het reilen en zeilen binnen deze branche wel. Je weet hoe het werkt en je kunt anticiperen op onverwachte dingen. Ik voel juist de behoefte om meer de diepgang te zoeken. Welke mogelijkheden zijn er? Hoe gaan we daar als team mee om? Maikel benadrukt het belang van een leven lang blijven leren: “In de zorg is geen dag hetzelfde, en dat gaat in de toekomst niet anders zijn.” Wat hem vooral aanspreekt? “Het is zo fijn als je je flexibel opstelt en niet vastgeroest raakt in een vast patroon. Tijdens de opleiding leer je met een frisse blik te kijken hoe het ook anders kan. Je leert met een andere blik naar verschillende casussen te kijken. Je krijgt er zoveel nieuwe inzichten. Ik voel me nu verantwoordelijker en merk dat er op de werkvloer veel meer ogen op mij gericht zijn. Dat is iets nieuws: ineens willen collega’s van mij leren.”

Maikel

In de zorg is geen dag hetzelfde, en dat gaat in de toekomst niet anders zijn

Waardering 

Maikels eerste bevindingen van de interne opleiding zijn goed. “Mijn ervaringen als leerling zijn erg plezierig. De begeleiding is goed, collega’s bieden waar nodig een helpende hand aan en er wordt tijd vrijgemaakt voor mijn opdrachten.” Maikel werkt 24 uur bij Avoord wat hij combineert met een vier uur durige schoolweek. “Dat is perfect te combineren.” Wat dit werk voor hem zo bijzonder maakt? “Ik vind het heel fijn om hulpbehoevende mensen te helpen. Om hun dag te maken. De waardering die daarbij komt kijken is prachtig.” Maikel kijkt er vooral naar uit om straks in zijn rol als verpleegkundige een eigen team aan te sturen. “Ik wil graag meebeslissen over het reilen en zeilen binnen de afdeling en proberen om de neuzen van alle medewerkers dezelfde kant op te krijgen.”