Kimberly
Kimberly
Verzorgende IG

Kimberly

Kimberly Neüs heeft sinds september een vast contract bij Avoord. Maar haar ervaring gaat nog verder terug: “Mijn oma heeft hier gewoond, dus ik kom er van kinds af aan. Toen ik 14 was begon ik met mijn eerste stage en nu woon ik bijna tegenover mijn werk. Toen ik mijn ouders vertelde dat ik in de zorg wilde werken, zeiden ze dat ik daar goed over na moest denken. Sommige mensen vinden het vervelend om anderen te wassen bijvoorbeeld, maar ik heb daar eigenlijk nooit echt moeite mee gehad.”

Gesteund door Avoord

Kimberly werkt als verzorgende IG bij de appartementen van Het Anbarg. “Ik werkte eerst in de flexpool, maar wilde graag naar de appartementen. Dan heb je meer contact met dezelfde mensen en bouw je sneller een vertrouwensband op. Avoord heeft mij goed begeleid toen de vacature vrijkwam. De mensen van Avoord denken altijd goed met je mee. Als iets niet lukt, hebben ze suggesties en ze laten sowieso altijd merken dat je mag aankloppen. Ik communiceer met collega’s soms zelfs via WhatsApp, dat vind ik persoonlijk heel fijn omdat de drempel lager is om iets aan elkaar te vragen.”

Maar ook de collega’s zijn belangrijk voor Kimberly en ze merkt dat juist zij iedere afdeling bijzonder maken. “Er zijn op elke afdeling fijne collega’s, en toch is de sfeer overal weer verschillend. Iedereen zit er echt op zijn plek en ik merk dat de persoonlijkheid van collega’s vaak goed past bij het werk dat ze binnen Avoord doen. En tegelijkertijd werken we allemaal samen. In de media gaan de gesprekken vaak over hoe druk en heftig werken in de zorg is. Maar ze laten niet zien dat we er ook voor elkaar zijn, waardoor we elkaar ontzorgen en dat is juist heel leuk in de zorg.”

Werken in de zorg is niet alleen maar heftig, de collega’s zijn er ook voor elkaar en dat is juist heel fijn

Bijzondere collega's

Tijdens de coronaperiode is het nog duidelijker geworden hoe belangrijk die collegialiteit is. Kimberly: “Twee jaar geleden begon de coronapandemie en startte ik mijn stage bij Avoord. Als ik daar nu op terugkijk, dan vond ik dat achteraf een hele mooie tijd. In die periode zijn helaas veel bewoners overleden en dat was ontzettend heftig. Toch hebben we met z’n allen samengewerkt. Iedereen leerde ervan, niet alleen ik als leerling. Ik kon mijn collega’s begeleiden met de informatie die ik op school leerde over de coronapandemie. Andersom konden zij mij leren omgaan met zo’n onvoorziene situatie. We hebben elkaar gesteund.”