Jos
Jos
Beheerder bestelservice en logistiek

Jos

Jos werkt al 36 jaar voor Avoord: ‘Nog maar 4 jaar te gaan, maar ik wil nog lang niet stoppen’

Waarom kiezen zorgverleners voor een baan in de zorg? Wat drijft hen? En welke uitdagingen ervaren ze? Verschillende medewerkers van Avoord vertellen over hun baan, hun ambities en de bijzondere dingen die ze meemaken op de werkvloer. Vandaag vertelt Jos Klijs waarom werken in de zorg hem uitdaagt: ‘We staan voor elkaar, we zorgen voor elkaar en we helpen elkaar!’

Jos is als ‘Beheerder Bestelservice en Logistiek’ haast onzichtbaar op de werkvloer, maar van groot belang binnen Avoord. Van linnengoed tot mondmaskers, specifieke zorgartikelen en huishoudelijke benodigdheden, samen met zijn collega’s verzorgt hij alles wat er in en uit de organisatie gaat. “Ik ondersteun in de aanschaf van goederen, van de regelwetgeving tot de wettelijke eisen en het budget. Dat vind ik geweldig mooi werk”, zegt Jos trots.

Verzot op oudere mensen

Jos kan deze werkzaamheden vervullen voor welke organisatie dan ook, toch kiest hij voor een baan in de zorg. “Het komt écht van binnenuit! Ik ben verzot op oudere mensen. Op het terras maak ik een praatje met ze, op de camping geef ik steevast de krant aan een oudere buur. Ik vind de verhalen van vroeger zo mooi om te horen, dat raakt mij.” Een bijzonder moment uit zijn carrière vindt hij in een plotseling ontmoeting met een oudere man die hij van vroeger blijkt te kennen. “Een bewoner stond samen met zijn dochter aan de kant van het Liesbos met fietspech. Met de vrachtwagen van Avoord heb ik ze daar opgepikt. Tijdens de autorit vroeg ik zijn naam en plots bleken we vroeger overburen te zijn geweest.”

‘Hij kende mijn ouders, opa en oma nog van vroeger…’

“We kletsen over de mooie tijd van toen en dat is dan zo’n mooi moment. Zo’n plotselinge ontmoeting kan zoveel indruk maken, ik heb er nog vaak aan teruggedacht. Het is bijzonder om elkaar na al die jaren op zo’n toevallige wijze te treffen om vervolgens zoveel bijzondere herinneringen te delen.” In de zorg aan het bed staan, is niet Jos zijn werk. Maar er voor de oudere mensen zijn, vindt hij geweldig! Jos beaamt: “Wat voor werk je ook doet, het gaat altijd om onze cliënten. Als het op de achtergrond goed werkt voor de medewerkers, dan is dat net zo belangrijk in de zorg voor onze cliënten.”

Nog maar 4 jaar te gaan, maar ik wil nog lang niet stoppen

‘Ik vind Avoord geweldig om voor te werken!’

“We staan voor elkaar, we zorgen voor elkaar en we helpen elkaar.” Als je het Jos vraagt, is dat het mooie aan deze zorgorganisatie. “Avoord is heel laagdrempelig. Het maakt niet uit of je met een directeur, de manager of wie dan ook  praat. Het is ‘je’ of ‘jij’ en geen ‘mevrouw’ of ‘u’. We hebben allemaal respect voor elkaar en samen zijn we één.” Dat maakt dat Jos binnen Avoord nog lang niet uitgespeeld is. “Ik hoef nog maar 4 jaar, maar ik wil nog lang niet stoppen óf minder gaan werken. Dit werk bevalt me nog prima!”