Elmira
Elmira
Aspirant verzorgende in de flexpool

Elmira

Waarom kiezen zorgverleners voor een baan in de zorg? Wat drijft hen? En welke uitdagingen ervaren ze? Verschillende medewerkers van Avoord vertellen over hun baan, hun ambities en de bijzondere dingen die ze meemaken op de werkvloer. Vandaag is Elmira Peeters aan het woord. Zij is aspirant verzorgende in de flexpool bij Avoord.

Elmira zocht vakantiewerk voor in de zomer. Haar moeder, die bij Avoord werkt, zei: “Is gastvrouw bij Avoord iets voor jou?” “Dat leek mij erg interessant en leerzaam!”, vertelt Elmira. “Ik ben gaan werken als gastvrouw op een woongroep en niet meer weggegaan bij Avoord. Tijdens mijn studie hbo-verpleegkunde heb ik namelijk eerst gewerkt als Helpende in de flexpool en stage gelopen bij hospice Marianahof. Doordat ik verder kwam binnen mijn studie, kon ik ook groeien in mijn functie bij Avoord. Na Helpende werd ik aspirant verzorgende in de flexpool en dat ben ik nog steeds. Op dit moment ben ik aan het afstuderen en loop ik stage bij Avoord AanHuis.”

Door de complimenten en waardering die je krijgt van naasten en cliënten, besef je hoe belangrijk het is wat je doet voor hen.

Van betekenis zijn voor een ander
Elmira gaat verder: “Tijdens mijn stage bij hospice Marianahof heb ik geleerd hoe je het de cliënt zo comfortabel mogelijk maakt en hoe je de naasten zo goed mogelijk tijdens het proces begeleidt. Daar pas je de zorg die je geeft op aan. Door de complimenten en waardering die je krijgt van naasten en cliënten, besef je hoe belangrijk het is wat je doet voor hen. Voor mij is het mijn werk, maar voor hen is het meer dan dat.

Ambities
“Door het werken in de flexpool ontmoet je veel verschillende cliënten en werk met allerlei teams en disciplines binnen Avoord. Ook door mijn vakantiebaan en verschillende functies binnen Avoord heb ik al veel gezien. Ik ben nog lang niet uitgeleerd en ik wil mezelf mogelijk in de toekomst specialiseren. Bijvoorbeeld in de palliatieve zorg.”

Ben je benieuwd naar onze vacatures of de mogelijkheden binnen Avoord? Bekijk het hier