Birgit
Birgit
Verzorgende IG in de Flexpool

Birgit

"Als de bewoners je herkennen, geeft dat zo’n fijn gevoel en dat is belangrijk."

Waarom kiezen zorgverleners voor een baan in de zorg? Wat drijft hen? En welke uitdagingen ervaren ze? Verschillende medewerkers van Avoord vertellen over hun baan, hun ambities en de bijzondere dingen die ze meemaken op de werkvloer. Vandaag is Birgit Michielsen (26) aan het woord. Zij is Verzorgende IG in de flexpool.

Birgit werkt op verschillende afdelingen binnen Avoord omdat zij bij de Flexpool zit: “Iedere afdeling, of het nou een woongroep, zorgappartement of in de thuiszorg is, heeft wel iets uitdagends. Dat is ook de reden dat ik het lastig vindt om te kiezen voor één afdeling. Het is leuk om je elke keer aan te passen bij de afdelingen, dat vind ik een mooie uitdaging.”

Het is leuk om je elke keer aan te passen bij de afdelingen, dat vind ik een mooie uitdaging

Herkenning
“Ondanks dat ik niet vast op een afdeling werk, bouw ik wel een hechte band op met bewoners. Als de bewoners je herkennen, geeft dat zo’n fijn gevoel en dat is belangrijk. Zo heb ik een aantal keer meegemaakt dat terminale cliënten toch nog een kleine glimlach op hun gezicht kregen toen ik ze begroette. De herkenning die er dan nog is, vind ik heel mooi”, vertelt Birgit.

“Een andere bewoonster waar ik regelmatig kom, ziet mij in haar beleving, als haar vriendin van vroeger. Het voelt altijd vertrouwd als we elkaar zien en zij vindt het gezellig als ik langskom. Als ik alle zorghandelingen heb uitgevoerd en het tijd is om weg te gaan, zwaait mevrouw mij ook altijd vrolijk uit. Soms vinden bewoners het namelijk erg als je weg gaat en dat doet ook wat met je .”

Dankbaar
“Naast de band die je met de bewoners opbouwt heb je ook vaak een band met de familie. De dankbaarheid die familie soms uitspreekt is heel waardevol. Bijvoorbeeld als je complimenten ontvangt na het overlijden van een cliënt, dat je zo goed gezorgd hebt of dat ze veel waarde hechten aan je aanwezigheid.”

Birgit heeft nog een tip voor mensen die twijfelen om te werken in de zorg: “Loop een keertje vrijblijvend mee op een afdeling. Je krijgt een goed beeld van het werken in de zorg en je ziet gelijk de fijne sfeer op de werkvloer. De beleving is de overtuiging als je twijfelt.”

Wil jij ook aan de slag bij Avoord? Kijk dan hier.